Intresseanmälan provsjungning   

Provsjungning till kören

Vi har en vakans i T2 och B2. Kören arbetar i ett högt tempo, så du behöver ha god notläsningsförmåga och en del körerfarenhet för att trivas.

I gengäld kan vi erbjuda dig en osedvanligt lyckad kombination av konstnärlig ambition, en mycket god social samvaro och intressanta produktioner i en kör med hyfsad ekonomi. Tidigare har vi - förutom i Hedvig Eleonora kyrka med sin fantastiska akustik - sjungit i bl.a Berwaldhallen, på Musik vid Siljan, på Credofestivalen i Tallinn samt i Stockholms Konserthus.

Nästan varje år reser vi till intressanta platser för sång och upplevelser. Hösten 2003 gjorde vi bl.a en prestigefylld konsert i det nyrenoverade konserthuset Teatro dal Verme, Milano och 2004 var vi på turné i Danmark. Våren 2007 gjorde vi en framgångsrik turné med Bachs mässa i h-moll tillsammans med solister och Ensemble Eleonora. Våren 2010 åkte kören på turné till Minneapolis, USA och våren 2012 reste vi till Sankt Petersburg. Turnén 2015 gick till München-Salzburg-Wien. I maj 2016 gjorde vi en turné i Holland med konserter i Amsterdam, Antwerpen och Haag. Rachmaninoffs Vesper op. 37 stod på programmet. I september 2019 reste kören på turné till Turkiet där konserter gavs i Istanbul och Eskisehir.

Låter det intressant? Skicka in en intresseanmälan till provsjungning via anmälningsformuläret till vänster, eller maila vår dirigent Pär Fridberg på provsjungning@hedvig.com.