Intresseanmälan provsjungning   

Provsjungning till kören

Vi har vakans i S2, T2 och B1. Kören arbetar i ett högt tempo, så du behöver ha god notläsningsförmåga och en del körerfarenhet för att trivas.

I gengäld kan vi erbjuda dig en osedvanligt lyckad kombination av konstnärlig ambition, en mycket god social samvaro och intressanta produktioner i en kör med hyfsad ekonomi. Tidigare har vi - förutom i Hedvig Eleonora kyrka med sin fantastiska akustik - sjungit i bl.a Berwaldhallen, på Musik vid Siljan, på Credofestivalen i Tallinn samt i Stockholms Konserthus.

Nästan varje år reser vi till intressanta platser för sång och upplevelser. Hösten 2003 gjorde vi bl.a en prestigefylld konsert i det nyrenoverade konserthuset Teatro dal Verme, Milano och 2004 var vi på turné i Danmark. Våren 2007 gjorde vi en framgångsrik turné med Bachs mässa i h-moll tillsammans med solister och Ensemble Eleonora. Våren 2010 åkte kören på turné till Minneapolis, USA och våren 2012 reste vi till Sankt Petersburg. Turnén 2015 gick till München-Salzburg-Wien. I maj 2016 gjorde vi en turné i Holland med konserter i Amsterdam, Antwerpen och Haag. Rachmaninoffs Vesper op. 37 stod på programmet. I september 2019 reste kören på turné till Turkiet där konserter gavs i Istanbul och Eskisehir. Våren 2024 blir det turné till Nordtyskland.

Låter det intressant? Skicka in en intresseanmälan till provsjungning via anmälningsformuläret till vänster, eller maila vår dirigent Pär Fridberg på provsjungning@hedvig.com.